Wiele osób lubi różnego rodzaju drinki, może być to przykładowo Jagerbomb, wiele osób uwielbia pić drinki alkoholowe. Często też każdy ma swój ulubiony drink, oczywiście podczas robienia drinka, można poprosić barmana o jego modyfikację, tak aby jak najlepiej odpowiadał on naszym wymaganiom.
W zależności od drinka, powinny być one podawane w odpowiednich szklankach. Można również stosować do nich różnego rodzaju dodatki, takie jak przykładowo owoce. Dość popularnym dodatkiem do wielu drinków może być cytryna, która sprawi że będzie on bardziej kwaskowaty. Barman, który przygotowuje drinki, musi znać nazwy drinków, i wiedzieć jak należy je przygotowywać, bowiem niektórzy klienci mogą być bardzo wymagający. Z pewnością na smak drinka będzie miała również wpływ jego temperatura, najczęściej drinki podawane są z lodem, może być to lód w kostkach, jak również lód rozbity na mniejsze kawałki. Z pewnością drink może być wlewany do naczynia z lodem, jak również lód może być dodany, przed zmieszaniem drinka. Jagerbomb jest bardzo popularnym drinkiem przygotowywanym z mieszanki Red Bulla i Jagermeistera. Ma niezwykły smak, który niektórzy porównują do syropu na kaszel i daje zastrzyk energii z połączenia alkoholu z kofeiną.
Bardzo popularne są jagerbomby z ustawionych w szeregu szklanek z Red Bullem, do których wpadają kieliszki z Jaggermeisterem. Po pierwsze, należy schłodzić składniki. Jeśli organizujesz przyjęcie i chcesz zrobić wiele jagerbomb, można zrobić to w bardzo efektywny sposób ustawiając właśnie szklanki z Red Bullem w szeregu. Ustaw szklanki Red Bull z pustą szklanką na jednym końcu. Następnie musisz ostrożnie postawić kieliszki Jagermeister między obrzeżami pary szklanek, idąc wzdłuż linii. To wymaga trochę wprawy pomysł polega na tym, że po prawidłowym ustawieniu kieliszków po prostu popychasz jeden, aby stworzyć efekt domina kieliszków wpadających do szklanek z Red Bullem. Z pewnością będzie to świetny pomysł na różnego rodzaju przyjęcia, aby prawidłowo wykonać zadanie warto poćwiczyć trochę na pustych szklankach i kieliszkach. Chodzi głównie o prawidłowe ustawienie kieliszków na szklankach.